NFL Fans Serbia

Vidite SKRAĆENU verziju foruma, da bi ste videli KOMPLETAN forum, molimo Vas registrujte se ili prijavite.

Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

NFL Fans Serbia » Portal » Portal » Seattle Seahawks - Avgustovski pogled na ekipu

Seattle Seahawks - Avgustovski pogled na ekipu

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

Nixx

avatar
Moderator
Moderator


Avgustovski pogled na ekipu Seattle Seahawks


NAPAD


Fokus sa ove strane lopte je u potpunosti na dodavaču. Ali tim prvo mora izabrati ko će to biti. Trener Pit Kerol je najavio kako će bitka u kampu odlučiti startera na ovoj poziciji, a kako izgleda nedavno potpisani slobodni agent Met Flin bi mogao prvi pokušati da zauzme ovu poziciju za sebe, čak iako izveštaji govore drugačije. Dva puta se dobro pokazao dok je bio u ekipi Pekersa, ali je to sasvim druga priča kada se sve oslanja na tebe svo vreme. Glavno pitanje je da li on ima dovoljno jaku ruku za bacanje. Tervaris Džekson, starter veći deo prošle sezone, će se gurati sa njim za startnu poziciju ove sezone. Džekson je imao momenata kada je izgledao kao solidan starter, ali je bio previše neučestao. Početnik dodavač, Rasel Vilson je takođe u kombinaciji , ali su mali ishodi da bar za sada zaigra na ovoj poziciji. Sijetl je prošle sezone bio rangiran na 29-om mestu po osvojenim jardama dodavanjem, to se mora popraviti.

Ko god bude bacao, mora se nadati da će zdrav Sidni Rajs biti sa druge strane, kako bi prihvatio loptu. Prošle sezone je razočarao, jer je, nakon potpisivanja ugovora sa liste slobodnih agenata, bio često limitiran povredama. Dag Boldvin je iskoristio tu priliku i neočekivano zablistao kao početnik. Sijetl je takođe trejdovao za tajt enda Kilena Vinslova kako bi uparili Zeka Milera.

Ofanzivnu liniju trenira jedan od najboljih, Tom Kejbl koji je uradio izvanredan posao držeći liniju na okupu prošle sezone nakon što je zadobila težak udarac povredama mnogih igrača. Ako bi mogli da izvuku maksimum od svojih povređenih igrača, linija bi mogla biti dobra. Levi obarač, Rasel Okung ima šanse da postane Pro-bol igrač.

Trkač, Maršon Linč je bio ključan u napadu prošle sezone i nagrađen je novim ugovorom. Sada sledi onaj teži deo. Treba ga ispuniti. Linč mora da bude oprezan kada je kilaža u pitanju, jer ima tendenciju da postane težak i spor.

ODBRANA


Ovo je ekipa koja ima to nešto što može od nje napraviti nešto posebno nakon što su prošle sezone završili na devetom mestu totalne odbrane. Postoji talenat na svakoj poziciji, mladi talenat, u usponu. Najjači deo odbrane je sekundarna zona. Nju čine par agresivnih kornera pokrivača, Brendon Brauner i Ričard Šerman, koji cvetaju u defanzivnom stilu čovek-na-čoveka koji neguje Sijetl. Obojica su jako napredovali tokom 2011-e i trebali bi biti još bolji tokom 2012-e. Njih upotpunjuju argumentovano dva najbolja sejftija u igri, Erl Tomas i Kem Čenselor. Tomas je jastreb za lopte, dok je Čenselor jak udarač, koji ponekad ima problema pri pokrivanju igrača.

Ključ prednjice je požurivanje dodavača. Kris Klemons je imao 11 sekova i predvodio je tim u ovoj oblasti prošle sezone, ali mu je ipak potrebna pomoć. Zato je Sijetl iznenadio mnoge i pokupio u prvoj rundi drafta Brusa Irvajna, rašera iz Zapadne Virdžinije. On ima eksplozivnu brzinu, ali je sirov i po nekim skautovima, možda i precenjen za tu rundu drafta. Vreme će pokazati ko je u pravu. Drugi end je potcenjeni Red Brajant, koji bolje zaustavlja akcije trčanja nego što požuruje dodavače. Dodatak slobodnog agenta iz Tenesija, Džejsona Džounsa, samo može biti dodatan plus za tim.

Najveća briga odbrane su grupa lajnbekera. Kej Džej Rajt je najbolji u njoj. Oni jesu potpisali Bartel Ruda i draftovali Bobija Vagnera kako bi ojačali slabiju stranu odbrane.

KLJUČNE PROMENE


Pit Kerol ima svoje osoblje netaknuto, i to je dobro. Ima neke dobre trenere u osoblju, a imati i bivšeg glavnog trenera Toma Kejbla sigurno pomaže puno. Osoblje je predvođeno Džonom Šnajderom, ali ne možemo se otrgnuti utisku da i Kerol povlači isto toliko puno poteza. Tim izgleda građen po Kerolovim specifikacijama. Draftovanje Irvajna u prvoj rundi je delovalo kao Kerolov potez. Najsmeliji potez tima ove of-sezone je potpisivanje Flina. Očigledno je da smatraju kako je on ključan za ulazak u plejof pa čaki i dalje. Ipak, rekli su i da će tu biti nadmetanja, što je čudno. Da li je to Kerolov način motivacije? Jedno je sigurno, Sijetl ima mnogo dobrog i mladog talenta.

Prošle godine Sijetl je potpisao Sidnija Rajsa, ogromnim ugovorom, u nadi da će on postati njihov ključni igrač pri dodavanju. On je zaigrao samo u devet utakmice prošle sezone i uhvatio svega 32 dodavanja zbog problema sa ramenom. Njemu su ugrađeni šarafi u oba ramena tokom of-sezone i doktori su mu rekli kako sada ima kao dva nova ramena. Videćemo...Rajs mora da postane pretnja pri dodavanju i ako ostane dovoljno dugo na terenu, mislim da to i može biti.

Ko će dobiti mesto startera dodavača? Kerol voli da kaže kako su sve opcije otvorene, ali potpisivanje Flina znači da je on ima prednost bar pri ulasku u kamp. On je pametan i precizan dodavač, ali nema jaku ruku. To se i videlo na snimcima. Džekson ima jaku ruku ali nije učestao. Vilson je nižeg rasta ali je obavljao dobar posao u Severnoj Karolini i Viskonsinu. On je i pokretan i može i na taj način završavati akcije. Na kraju, ako Flin ne bude starter, Sijetl bi mogao imati ozbiljnih problema.

Rud je bio razočaravajuć u svojoj jednoj sezoni sa Titanima prošle godine, zato mora pokazati da ume bolje da igra ako želi da bude na poziciji srednjeg lajnbekera. Rajt će biti jedan lajnbeker, ali za druga dva mesta se još ne zna. Vagner ima dobre atletske sposobnosti ali je sirov.

Linč je bio impresivan prošle sezone kada je preorao 1204 jarde (u proseku 4,2 jarde po nošenju). Takođe je imao i 28 hvatanja. Njegov prosek po nošenju je doveden u pitanje, jer je ponekad neprimetan naterenu. On trči jako, ali nije eksplozivan igrač. Najveći prosek koji je ostvario ikada je 4,4. On je takođe 28 godina star sada, što znači da se brzo približava zloslutnoj 30-oj za trkače.

REVIZIJA IZBORA NA DRAFTU


Glavni trener Pit Kerol i generalni menadžer Džon Šnajder su pokazali da ne mare za kritike kada su na draftu izabrali ofanzivnog obarača Džejmsa Karpentera u prvoj rundi. Ovaj put su ponovili svoju akciju i šokirali mnoge kada su draftovali bočnog rašera iz Zapadne Virdžinije, Brusa Irvajna.

Međutim, izvori govore da su Džetsi, Gavrani i San Francisko bili takođe zainteresovani za Irvajna kako bi popunili „Leo“ poziciju, koju su popunjavali igrači poput Čarlsa Hejlija, Krisa Dolmana i Kleja Metjuza trećeg, tokom svih ovih godina. Prvo, Irvajn mora dokazati da ga njegovi van terenski problemi neće slediti i u NFL-u.

Izbor dodavača Rasela Vilsona sa 75-e pozicije na draftu, kritikovan je od mnogih. Iako ima velikih problem koje mora prevazići, počevši od svoje niske građe, Vilson ima jaku ruku, preciznost, predosećaj, pokretljivost, inteligenciju i sposobnosti vođe koji bi zasigurno zahtevao veću poziciju na tabeli, samo da je par inča viši. On je zadivio svojim učinkom u of-sezoni da bi uopšte bio ubačen u miks za poziciju startera dodavača, odma pored Tervaris Džeksona i Meta Flina.

KONAČNA REČ


Napad Sijetla je bio problem od kada je Pit Kerol preuzeo tim i od tada pa do danas još uvek eksperimentišu sa pozicijom dodavača dokle god ne pronađu pravog čoveka za taj posao. Tokom dve sezone, Kerol je imao tri čoveka za startera na toj poziciji, a približavamo se i četvrtom. Tokom sezone, možda ćemo imati prilike da vidimo tri različita startera u onome što Sijetl naziva borbom na svakoj poziciji.

Napad se zasniva na filozofiji trčanja, prvo, a pod uticajem je Aleks Gibsove zonske šeme. Da bi postali jaka ofanzivna linija, prvo moraju da postanu efektivniji tim trčanjem na prvom daunu. Oni pozivaju akciju trčanja 51% na prvom daunu, ali osvajaju u proseku 4,18 jardi što nije dovoljno i samo podiže pritisak na dodavača. Do sada, dodavači nisu uspeli adekvatno da odreaguju i često se nalaze na trećem daunu kojeg ne mogu da premoste za novi napad.

Sijetl je bio 1-5 prošle sezone po utakmicama u kojima nisu mogli da osvoje 100 jardi trčanjem. Čak je i Klivland uspeo da ih ograniči na 68 jardi i izgube 6-3. Veruje se da će Met Flin osvojiti mesto startera i trebalo bi da može povesti ofanzivnu liniju u pravome smeru, pri tome koristeći prednost koju bi imao ako protivniče odbrane precene Sijetlov napad trčanjem. Očekuje se da će Sijetl koristiti paket od 12 igrača (1 trkač, 2 tajt enda, 2 hvatača) na početnim daunovima, naročito sada kada su u of-sezoni ugrabili Kilena Vinslova da ide u paru sa Zekom Milerom. Vinslov im daje jako dobru pretnju kroz vazduh, naročito kad lajnbekeri igraju na trčanje. Maršon Linč bi trebao da ima bolju sezonu od prošle u kojoj je prevalio 1204 jardi, a ako se on ipak nekim čudom povredi, očekujte start početnika Roberta Turbina koji bi trebao da premosti jaz.

Što se ofanzivne linije tiče, oni su odbro obučena grupa za uspostavljanje trčanja, koja ima problema sa povredama i protekciji dodavanja. Prošle godine dopustili su 50 sekova, što predstavlja po jedan sek na svakih 11 dodavanja. Deo ovog problema je i Terveris Džekson koji je bio oboren 14 puta u svoje prve tri utakmice prošle sezone. 30 od 50 sekova desili su se u gostovanjima, gde su buka, pritisak i neiskustvo mlađih igrača ofanzivne linije bili kolovođe ovakvih ishoda.

Odbrana Sijetla je sila u usponu koja će mnogim timovima ove sezone predstavljati ozbiljan problem.
Okarakterisani su kao 4-3 paket odbrana ali zbog sposobnosti defanzivnog enda Reda Brajanta da pokriva dve praznine, imaju i neke karakteristike odbrane 3-4. Oni gaje najveću sekundarnu u NFL-u i bez obzira da li igraju kao „kaver 2“ ili čovek-na-čoveka, lopte se prosto lepe na njih (22 presečene). Jedna oblast u kojoj im je potrebna pomoć je požurivanje dodavača. Kris Klemons im je predvodnik po broju sekova, ali osim njega niko drugi se nije istakao.izvor:CBSsports.com
preveo i prilagodio:Nixx


***DOPUNA***

Seahawks coach Pete Carroll announced Tuesday that Matt Flynn will start Saturday's preseason opener against the Tennessee Titans.

************Poslednji izmenio Nixx dana Sre 08 Avg 2012, 13:30, izmenjeno ukupno 1 puta3rd&48


Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

avatar

Počalji taj Sre 08 Avg 2012, 11:07 od Danijel Lg

bravo niksi

avatar

Počalji taj Sre 08 Avg 2012, 11:18 od Miki HOF

To je mod a ne...

avatar

Počalji taj Sre 08 Avg 2012, 11:24 od Danijel Lg

miki lansiraću te u liverpul

avatar

Počalji taj Pon 20 Avg 2012, 18:38 od black & silver

Al su im ovi novi dresovo očajni. Prebledeo

avatar

Počalji taj Uto 21 Avg 2012, 12:06 od markosto

Imaju stvarno jako zanimljivu odbranu, na kojoj su radili već neko vreme.
Očekuje se da će biti defanzivna ekipa, i naravno da će Linč nostiti napad trčanjem. T.O. je zanimljivo pojačanje, jer su svesni da su tanki na WR i da bez pas igre danas nema šta da se traži. Do sada se mladi Vilson nameće i ko zna... Možda bude i starter.

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu