NFL Fans Serbia

Vidite SKRAĆENU verziju foruma, da bi ste videli KOMPLETAN forum, molimo Vas registrujte se ili prijavite.

Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

NFL Fans Serbia » Portal » Portal » Saga o Džimiju Grejemu

Saga o Džimiju Grejemu

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

Vlado997

avatar
Hall of Fame
Hall of Fame
Čim je zavučen paravan na proteklu sezonu, počela je velika NFL pijaca. Jedna od prvih stvari koje su došle na red su stavljanje igrača pod "franchise tag". Tada počinje saga o Džimiju Grejemu koja traje sve do sad. Džimi Grejem je tegovan kao TE(sa mogućnošću potpisivanja novog ugovora), a to znači da će u nadolazećoj sezoni primiti 7,035,000 dolara. On se, naravno, sa tim nije složio. U protekloj sezoni je zabilježio 86 hvatanja za 1,215 jardi uz 16 postignutih tačdaunova. Želio je da bude tegovan kao WR, što bi mu donjelo mnogo više novca, tačnije: 12,312,000 dolara. Zaista velika razlika. U ovom tekstu ću vam pokušate sa neutralne strane približiti ovaj slučaj.


Brojke Džimija Grejema idu mu u susret. Imao je statistiku kakvu mnogi WR-i mogu samo zamisliti i više je vremena provodio u slotu nego tik pored ofanzivnog linajaša. Mnogi bi pomislili da je to dovoljan dokaz da je on WR. Ali nije sve u statistici. Ono što želim da kažem je da njegova produktivnost leži u tome što je on zapravo TE. Kada ste TE, najčešće ste pokriveni od strane lajnbekera ili sejftija. Mnogo vam je lakše igrati nego kad vas pokriva kornerbek, što je slučaj kod WR-a. Kao primjer ću uzeti utakmicu 6. kola: Nju Ingand Pejtriots-Nju Orleans Sejnts.


Na slici vidite Džimija Grejema u duelu sa Akibom Talibom. Trener Pejtriotsa, Bil Beličik je upravo ovom kornerbeku podredio zadatak da čuva Grejema. On je to uradio odlično, Džimi Grejem nije zabilježio nijedno hvatanje na utakmici. Stoji da se on povrijedio u poslednjoj četvrtini, ali se ne može opovrgnuti da je Akib Talib iz ovog duela izašao kao apsoltni pobjednik. Ovime želim da kažem da Džimi Grejem nije WR, jer je u duelu sa kornerbekovima prošle sezone uhvatio samo 11,3% upućenih lopti. Za vrhunskog WR-a, morete priznati, to je jako malo.


Da zaključim temu. I sam Džimi zna da je on TE. Draftovan je kao TE, afirmisao se kao TE, otišao je na Pro Bol kao TE, itd. Veteran Bendžamin Votson, prva Džimijeva zamjena, je rekao da je ovde riječ o biznisu. Moram se složiti sa time jer je zaista tako. Džimi je TE ali želi da bude plaćen kao WR. Nju Orleans Sejtsi žele da mu isplate platu pod kojom je tegovan, a možda seledeće sezone da mu dadnu novi ugovor jer im se to bolje uklapa u seleri kep. Možda ne. Možda će doći do ugovora, vremena imaju do 23 sata po našem vremenu. O tome možemo samo nagađati, ali je jedno sigurno: Ovde nije stvar o tome koja je on pozicija, ovde je stvar u biznisu.

Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

No Comment.

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu